Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 Mensen en dieren hebben een collectief bewustzijn.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Mensen en dieren hebben een collectief bewustzijn.   wo 20 nov - 8:48

Helderziend: mensen en dieren hebben een collectief bewustzijn
woensdag, 20 november 2013
Waarom denken bepaalde mensen aan iemand voordat diegene belt? Waarom voelen mensen dat er iets gaat gebeuren?
Sommigen noemen het toeval, anderen spreken van een zesde zintuig. Het kan ook te maken hebben met het collectieve bewustzijn.
Deze term wordt door bepaalde wetenschappers gebruikt om het gedrag van mensen en dieren te beschrijven waarbij ze ideeën op telepathische manier met elkaar delen.
Honderd-apeneffect
In 2010 verscheen een studie waarin de aanwezigheid van dit bewustzijn en de bovennatuurlijke vermogens van mensen werden aangetoond. Het collectieve bewustzijn is volgens de Franse socioloog Durkheim het geheel van opvattingen en sentimenten die gemeenschappelijk zijn voor een gemiddelde burger van dezelfde samenleving.
In de jaren zeventig stelden wetenschappers voor dat het collectieve bewustzijn op telepathische of bovennatuurlijke manier kon worden verspreid binnen soorten. In 1975 kwamen zoöloog Lyall Watson en zijn collega Lawrence Blair dan ook met de term honderd-apeneffect.
De honderdste aap verwijst naar het idee dat als genoeg mensen een bepaald gedrag aangeleerd hebben, het spontaan in het gemeenschappelijk bewustzijn terechtkomt. Blair en Watson stelden dat het door Japanse wetenschappers bij een apenkolonie was gezien.
Parapsychologie
In 2011 werd het effect opnieuw waargenomen bij pimpelmezen in Southampton in Engeland. De vogels leerden melkflessen open te breken om bij de room aan de bovenkant te komen. Al gauw werd de techniek ook waargenomen in andere Europese en Aziatische landen. De vogelgroepen leefden gescheiden van elkaar en hadden elkaar nog nooit ontmoet.
Professor Daryl Bem van de Cornell-universiteit zei in 2010 te hebben bewezen dat mensen soortgelijke bovennatuurlijke vermogens hebben. Bem deed door middel van negen experimenten onderzoek naar ‘psi’ of parapsychologie. Hij concludeerde dat de resultaten van acht van deze experimenten waren te danken aan de bovennatuurlijke vermogens.
Bron: Dailymail.co.uk
Gerelateerd:
Terug naar boven Ga naar beneden
Cindy
Co-Admin
avatar

Registratie : 05-11-12
Leeftijd : 49
Geboortedatum : 06-08-69
Aantal berichten : 935
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: Mensen en dieren hebben een collectief bewustzijn.   wo 20 nov - 20:41

okay Thnx Yara!
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Mensen en dieren hebben een collectief bewustzijn.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Ascensie, de Nieuwe Tijd, Lichtwerk & Lichtwerkers :: Bewustzijn-
Ga naar: