Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 OVER DE TZOLKIN

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: OVER DE TZOLKIN    vr 15 nov - 7:59

OVER DE TZOLKIN

De Tzolkin is een cyclische, energetische kalender en kent 260 (kin) dagen, bestaande uit 20 groeigolven die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In essentie betekent dit dat wat je vandaag - energetisch gezien - overkomt, je over 260 dagen weer zal overkomen.

De Levensboom is het archetype van het leven zelf. De Levensboom wordt beïnvloed door de vier windrichtingen. Deze vier windrichtingen zijn de vier kleuren: rood/wit/blauw/geel.

In de Tzolkin staat de rode kleur voor een nieuw begin - dwz dat de rode golf het thema aangeeft voor de komende kleurencyclus, de witte kleur brengt verdieping van de thema’s uit de rode golf - de blauwe kleur geeft de transformerende werking aan en de gele kleur de oogst.

Van oost, noord, west naar het zuiden… Je kunt proberen het verschil in energie te leren voelen; elke 4 dagen komen deze 4 kleuren bij ons langs in de kleinste cyclus; de grootste cyclus is die van 260 dagen.

Een groeigolf kent 13 dagen; de groeigolf waar we nu in zitten is de witte Tovenaargolf, dit is de energie van dag 1 en de witte Wereldoverbrugger is de energie van dag 13 en is dus verdiepend op de thema's van de vorige (rode) golf. Op dag 1 van de vorige golf zijn we een nieuwe spiraal van 260 dagen binnengegaan....

De 20 golven van de Tzolkin kennen één bijzondere golf en dat is jouw Geboortegolf. Dit is de golf van jouw kin…de energie van je geboortedag...en jouw innerlijk sturende kracht voor jouw leven. Je kunt de dagenergie en de groeigolven verdiepend gebruiken op jouw eigen thema's.

De Tzolkin helpt je herinneren wie je ten diepste bent! De spiraalwerking geeft je iedere keer een nieuwe kans om te leren, te groeien en bij te schaven.

We gaan ons meer en meer afstemmen op de eigen intuïtie en niet meer alleen op ons denken. Onze eigen gregoriaanse kalender heeft niets van doen met de natuurlijke tijd. Het is een lineaire kalender…voorbij is voorbij.... Dit haalt ons uit de verbinding met de kosmos.

Op welke manier je je ook afstemt op de Tzolkin-energie; je komt in contact met je potentiële mogelijkheden en een positieve levensstroom!

Met dank aan Joke Vesseur!

Voor meer info: www.fluisteralsjeblieft.nlTerug naar boven Ga naar beneden
 
OVER DE TZOLKIN
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Divinatie :: Astrologie-
Ga naar: