Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 Volle maan 17 november 2013

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Volle maan 17 november 2013    do 14 nov - 8:47

De volle maan van 17 november 2013: innerlijke groei en dualiteit

 
Taal:
VideoJa
Views:1154
Ingevoerd:14-11-2013
Geplaatst door:A3boeken
Bron:A3 Boeken
(Petra Stam) Deze volle maan wordt de Bloedmaan genoemd en heeft het thema ‘wijsheid en offer’. Dit was de tijd om een offer te brengen om de goden en de Aarde te danken voor de oogst. In de natuur is alles stil en in zichzelf teruggetrokken. Haar winterslaap lijkt op de dood, maar dat is slechts schijn. In haar buik slaapt het zaad, de hoop voor het nieuwe leven. Dit is de tijd voor innerlijke groei, de tijd om kennis om te zetten in wijsheid. Door in deze tijd ook vrijwillig en respectvol iets van jezelf (!) weg te geven of op te offeren, creëer je ruimte om bewust tijd en aandacht aan jouw verbinding met het hogere, geestelijke of goddelijke te besteden.
De volle maan staat in het sterrenbeeld Stier, wat toewijding en doorzettingsvermogen geeft, alsmede de behoefte om te genieten van het goede aardse leven en dat vast te houden. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Schorpioen en wekt het verlangen naar diepgang, intensiteit en transformatie.
De les bij deze maan is: het werkelijk onderzoeken (zelfreflectie) wat de oorzaak is van een innerlijke beroering, van onrust, van eventuele destructieve stukken in jezelf. Neem de tijd om patronen in jezelf die je tegenhouden in je ontwikkeling te herkennen. Dit vraagt om zielenonderzoek: kijk je ziel in de ogen en (h)erken de wensen die hier huizen. Wees als de prins (de bewuste geest) die de doornstruiken moet weghakken en laag na laag van zijn Zelf betreedt voordat hij de prinses (de ziel) bereikt. Het is het zeker waard, want het helpt je je vleugels te vinden en uit te slaan!
Dualiteit kan nadrukkelijk worden ervaren, zowel in de buiten- als in de binnenwereld. Vlucht niet voor de diepe lagen in jezelf, maar onderzoek je schaduw. Je kunt slechts zo hoog gaan als je diep kunt gaan. Als je je alleen richt op het licht en je eigen onderwereld (onderbewuste) buiten beschouwing laat, ben je niet werkelijk in verbinding met de verschillende lagen in jezelf, dan weet je niet werkelijk en kun je illusies over licht(werk) ervaren of verspreiden…
De stand van Venus en Pluto (dicht bij elkaar), is te vergelijken met de mythe van Persephone en Hades: de onschuldige jonge vrouw die werd geschaakt door de god van de Onderwereld, die de koningin werd en kennis verkreeg over het Grote Mysterie. Dit aspect kan zich in het dagelijks leven uiten in het verlangen naar een intense liefdeservaring. Voor relaties geldt: onderzoek je gevoelens, je verlangens én de realiteit. Wat heb je nodig?
Probeer de balans te bewaren tussen genieten en diepgang, dromen en strategie. Het is een goede tijd om een richting te kiezen die bij je past en daarvoor te gaan. Luister naar je dromen (overdag en ’s nachts) en luister naar je intuïtie – hierin kunnen sleutels worden aangereikt als je voor een beslissing staat.
“The wings that you chopped off our backs are starting to grow…
Just thought you should know.”
Nanuchka – ‘One of us’
http://grooveshark.com/s/One+Of+Us/17PMLV?src=5
Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. in ‘In het licht van de Maan’ van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Ook verkrijgbaar bij Orongo.
Zojuist verschenen: de '13 manen - Verjaarskalender' van Petra Stam. Meer info.
Terug naar boven Ga naar beneden
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Re: Volle maan 17 november 2013    do 21 nov - 8:00

aanvullend een stukje van Annemarie Sips:

HET IS ZOALS HET IS!
De energie na de VOLLE maan daagt ons uit om ECHT te communiceren!

Als een ander iets vindt, wat jij niet zo vindt, dan is het zoals het is.
Niets is zo veranderlijk als een mens en je mag veranderen als je gevoel dat zo voelt, net als de ander, dat mag.
De kracht zit hem in het AANVAARDEN van de situatie. Beloftes, oude vetes, nieuwe versnelde veranderingen die de ander doorvoert, ze ontstaan vaak uit groei en nieuwe inzichten en EMOTIE!
Elk mens draagt toch emotie met zich mee.

Je kunt denken: waarom overkomt mij dit? Of je denkt: deze situatie heb ik op mezelf afgeroepen! Ik AANVAARD deze nieuwe uitdaging om uiteindelijk BERUSTING te kunnen krijgen!
Jij staat niet alleen, velen maken nu hetzelfde mee en lopen tegen een intens (innerlijk) conflict aan wat te maken heeft met onze ‘oerangst’. Door dat we het allemaal zelf willen doen, voelen we ons 'in de steek' gelaten door mensen van wie je houd of eigenlijk hield (maar diep van binnen toch houdt)!

Het begint allemaal met een KEUZE. Ga je de lage energie verkennen, met de focus op pijn, zwaar en lastig of wil je de HOGE energie level ervaren? Er is geen foute keus, alleen jouw keus zorgt er wel voor dat je in de lage level een zwaardere les meeneemt dan in de hogere level. In de hogere level zal jouw last niet meer bestaan, maar is het een moment van een situatie, die weer verdwijnt en overgaat in een ander moment.

Durf te zeggen wat je voelt, wat er in je omgaat maar luister ook naar wat anderen ECHT heeft te zeggen. Communiceer met elkaar, loop niet weg maar ga de uitdaging in liefde aan! Langs elkaar heen communiceren heeft geen zin.
Omarm de situatie en los het kwellende gevoel naar elkaar toe op! Dat begint met de uitdaging om je beschermingslaag te openen en zodat de ander dichter bij je te laten.
Omarm elk gevoel van jezelf, maar ook van de ander. Elke emotie is een zegening!
Liefs Annemarie
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Volle maan 17 november 2013
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Universum :: Heelal-
Ga naar: