Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 nieuwe wind zet door???

Ga naar beneden 
AuteurBericht
willeke1957

avatar

Registratie : 06-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 30-06-57
Woonplaats : Den Bosch
Aantal berichten : 703
Vrouw Kreeft

BerichtOnderwerp: nieuwe wind zet door???   vr 8 nov - 1:23

Boris Dittrich mag niet zeggen met wie hij allemaal gesproken heeft in het Vaticaan. Homoseksualiteit ligt er nogal gevoelig, gezien het gefluister over prelaten die chantabel zijn omdat ze deel zouden uitmaken van een homolobby. .

Ik voelde duidelijk spanning in de curie over de koers van paus Franciscus, die een vrijdenker is.


Dittrich was deze week namens de internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in Rome om daar medestanders te vinden tegen discriminatie van homo's, lesbiennes, transseksuelen en biseksuelen. In 76 landen is homoseksualiteit strafbaar, in vijf landen geldt hiervoor de doodstraf. Officieel is het Vaticaan tegen discriminatie wegens seksuele geaardheid.

Paus Franciscus zelf heeft hij niet persoonlijk ontmoet. Wel had Dittrich een gesprek met aartsbisschop Gerhard Müller, prefect van de Congregatie voor de geloofsleer.

Geregistreerd partnerschap
Het viel Dittrich op dat er in sommige delen van de curie een kilte is ten opzichte van het nieuwe geluid van paus Franciscus. Aartsbisschop Müller maakte duidelijk dat niet paus Franciscus, maar toch echt alleen de Congregatie voor de geloofsleer de doctrine van de kerk bepaalt. "Ik voelde duidelijk spanning in de curie over de koers van paus Franciscus, die een vrijdenker is." Ooit pleitte de paus voor een geregistreerd partnerschap voor homostellen.

De onrust in de curie is toegenomen sinds de benoeming van Pietro Parolin als staatssecretaris, als tweede man naast paus Franciscus, hoorde de oud-partijleider van D66. Anders dan voorganger Bertone is Parolin geen hardliner, maar staat hij ideologisch dichtbij de paus. De enquête waarmee paus Franciscus wil peilen hoe katholieken overal ter wereld staan tegenover huwelijk, seksualiteit en gezin, is bedoeld om 'over de tegenstand in de curie heen te springen', aldus Dittrich. "Ik had het gevoel dat er met deze paus zaken te doen is."

Dialoog
Onder de vorige paus, Benedictus, kreeg Boris Dittrich namens Human Rights Watch voor elkaar dat het Vaticaan bij de Verenigde Naties opriep tot een verklaring tegen geweld tegen homo's.

Dittrich wil bereiken dat het Vaticaan intern harder optreedt tegen bisschoppen en priesters die zelf op dit punt discrimineren.

Of hij daarin is verder gekomen moet blijken. "Ik heb naast het beleefde gesprek met Müller een paar andere, fantastische gesprekken gehad. In ieder geval is er het begin van een dialoog." .


(OVERGENOMEN VAN FACEBOOK(bron=de volkskrant.nl)
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.vincentiusdenbosch.nl
 
nieuwe wind zet door???
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Off Topic :: Nieuws van de Dag-
Ga naar: