Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 Ganesha

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Ganesha   di 15 okt - 7:06

Ganesha intrigeert me al een tijdje, vandaar dat ik dit onderwerp wil aankaarten.
 Ganesha is een symbool voor het goddelijke in het dagelijks leven en is een god van wijsheid; hij leert dat

Citaat :
het pad tot het bereiken van succes en prestaties via het gebruik van het intellect loopt, en dat men alleen door wijsheid verlossing kan verkrijgen. . . .
    De kalme en majesteitelijke Ganesha met de kracht en macht van een olifant is de Heer van alle obstakels die de mens beheersen, en tegelijk is hij de verwijderaar van de hindernissen die de mens bij zijn inspanningen in de war brengen. Net als een olifant heeft hij een verbazingwekkend geheugen en vergeet nooit de loyaliteit en toewijding van degenen die hem omringen.
    Hij verspreidt de boodschap van vrede en rust en zijn grote lichaam roept grote liefde op, nooit angst. In feite wordt zijn ongebruikelijke vorm ingebed in het bewustzijn van de vereerder. . . . Hij is de speelse god van de jongeren en de grote goeroe van de ouderen. Hij is de god van voorspoed, het begin van alles wat begint, de bevrijder van alles wat goed is.         – www.samachar.com/religion/ganesh.html


Bron: Andrew Rooke
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Ganesha   di 15 okt - 7:07

Betekenis Ganesha
 
Ganesha is een Hindoestaanse godheid, die hindernissen weg neemt. Hij is de opruimer van obstakels in het leven en is de beschermheilige voor reizigers. Tot Ganesh wordt geboden als men aan iets nieuws wil beginnen of als men gaat verhuizen. Ganesha wordt vaak afgebeeld met een grote blote buik, heeft een rat aan zijn voeten en heeft een Olifanten hoofd. Op zijn hoofd, heeft hij tussen zijn ogen boven zijn slurf, een symbool staan dat iets weg heeft van een drie, dit is het Ohm teken.
 
Ohm is de klank ofwel de vibratie waaruit het heelal is ontstaan en staat ook bekend als het spirituele teken. Deze klank wordt vaak bij meditaties gebruikt.
 
Ganesha is de zoon van de goden Parwati (Laxmi) en Shiva (Shiv Shankar). Beiden twee almachtige goden. Zijn vader Shiva had veel dienaren, op en dag wilde Parwati gaan baden en gaf de opdracht aan een dienaar om niemand het huis te laten betreden. Toen Shiva thuis kwam en de dienaar hem geen toegang tot het huis wilde geven, vroeg hij wiens dienaar hij werkelijk was, want hoe kon hij Shiva niet toelaten, de dienaar diende immers Shiva.
 
Prawati wilde ook graag iemand die haar diende en heeft uit het stof van haar lichaam en gebeden Ganesh tot leven gebracht. Ganesha was een echte kwajongen en hield graag de dienaren van zijn vader voor de gek. Shiva die veel van huis was, wist niet eens van het bestaan van Ganesha, zijn eigen zoon.
Op een ochtend zei Prawati tegen Ganesha, ik ga baden, laat je niemand toe tot het huis? Waarop Ganesha zijn moeder antwoordde dat hij zou gehoorzamen.
Toen Shiva thuis kwam en Ganesha hem geen toegang wilde verlenen tot het huis, ontstond er een gevecht en heeft Shiva hem met zijn almachtige wapen onthoofd.
Vele goden kwamen bijeen, Parwati huilend van verdriet om haar zoon, vroeg aan Shiva om haar zoon weer tot leven te brengen, daar haar eigen leven weinig zin meer had.
 
Ook Parwati’s zusje Dewi zei tegen Shiva dat hij haar wens moest verhoren, omdat de kwaadheid en het verdriet in haar de aarde zou doen vernietigen. Uiteindelijk gaf hij gehoor aan de wensen en droeg zijn dienaren op om het hoofd van een kind mee te nemen terwijl het lag te slapen, maar waarvan de moeder haar hoofd niet naar kind gericht was.
Ze kwamen vele mensen en dieren tegen, tot ze een olifantenmoeder met haar kind tegenkwamen, waarvan de moeder haar hoofd niet naar haar kind had. Ze namen het hoofd mee en kwamen terug bij Shiva, die verontwaardigd zei dat het niet het hoofd van een mens was, maar goed er was geen tijd te verliezen. Hij bracht Ganesha weer tot leven. Parwati was bang dat haar kind gepest zou worden, maar de goden besloten hem te zegenen.
 
Ganesha kreeg van een god de zegen, dat als de mensen hem zouden aanbidden hij hun voorspoed zou brengen. Hij kreeg ook de zegen dat mensen hem zouden aanbidden als ze zouden verhuizen, of aan iets nieuws zouden gaan doen. Hij werd gezegend, dat als men hem zou aanbidden, men hem zoetigheden en laddoe’s moeten schenken. Hierdoor staat Ganesha ook wel bekend als een zoetekauw, maar waar hij het meest bekend om staat is het respect dat hij voor zijn moeder heeft. In de visie van Ganesha staat een moeder boven een vader, iets wat vroeger helemaal niet gebruikelijk was.  

Bron:www.boeddha-beelden.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: Ganesha   di 15 okt - 7:54

Wat mooi!


Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Ganesha   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Ganesha
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Spirituele Onderwerpen :: Spirituele teksten en verhalen-
Ga naar: