Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 The Conjuring - film over waargebeurd verhaal

Go down 
AuteurBericht
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 60
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   vr 11 okt - 0:56

The Conjuring is een Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm van James Wan (bekend van 'Saw'). 
Vera Farmiga en Patrick Wilson vertolken de rollen van Ed en Lorraine Warren, een echt bestaand koppel en bekende Amerikaanse paranormale onderzoekers die heel wat prominente zaken van spoken of geesten onderzochten (hun bevindingen inspireerden onder andere de makers van 'The Amityville Horror). 
In The Conjuring roept de familie Perron in 1971 de hulp in van Ed en Lorraine Warren om het steeds intenser wordende gespook in hun boerderij in Harrisville (Rhode Island) te onderzoeken. 
The Conjuring zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal en natuurlijk hebben sommigen hun twijfels daarover. Terecht?Andrea Perron groeide op in de boerderij van The Conjuring en verklaart dat de film in wezen echt gebeurd is. Andrea woonde van 1971 tot 1980 in de boerderij in Harrisville en vertelde tijdens een interview met CBS dat haar familie spookachtige gruwelen ervoer vanaf de dag dat ze in het huis trokken: "Ik liep met een doos uit de verhuiswagen de boerderij binnen. In de eetkamer stond een man die me compleet negeerde, alsof ik een geest was. Mijn twee zusters die volgden zagen hem ook. De laatste van de drie zusters die in de keuken aankwam zei dat de man in de eetkamer plots verdwenen was. Dat was onze eerste ontmoeting met een spook."

Andrea voegt er in het interview aan toe dat sommige dingen in de film aangepast werden voor het verhaal, maar dat geen enkele ervaring met spoken of geesten overdreven werd. Volgens Andrea lijkt het in de film ook nog alsof alle spookachtige gebeurtenissen in een korte tijdspanne gebeurden, maar in werkelijkheid is het een samenvatting van gebeurtenissen over een periode van 10 jaar. Ze zegt ook nog dat sommige dingen de film niet haalden omdat ze te eng waren.

"Toen onze familie besliste om Ed en Lorraine Warren, bekend als demonologen en paranormale onderzoekers, erbij te halen leken de dingen alleen maar erger te worden", zegt Andrea. "Ze openden een deur die ze niet meer konden sluiten". Ondanks de verschrikkelijke ervaringen blijft Andrea de boerderij bezoeken: "Het is de enige plek op aarde die voor mij als thuis aanvoelt".

Andrea Perron schreef zelf een trilogie over haar ervaringen: "House of Darkness House of Light: The True Story Volume", "House of Darkness, House of Light" en "The Demonologist: The Extraordinary Career of Ed and Lorraine Warren".Bron: Grenswetenschappen


Laatst aangepast door Maire op vr 11 okt - 1:32; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Go down
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 60
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   vr 11 okt - 1:29
In The Conjuring roept de familie Perron in 1971 de hulp in van Ed en Lorraine Warren, een koppel paranormale onderzoekers, om het steeds intenser wordende gespook in hun boerderij in Harrisville (Rhode Island) te onderzoeken. The Conjuring zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal en natuurlijk hebben sommigen hun twijfels daarover. In 'De waarheid achter 'The Conjuring', deel 1' verklaarde Andrea Perron dat ze opgroeide in de boerderij van The Conjuring en dat de film in wezen waarheid is. The New England Society For Psychic Research (website van Lorraine Warren) bevestigt dat het verhaal van Annabelle, de pop in de film, ook echt gebeurd is. 
De pop Annabelle in The Conjuring kreeg voor de film een meer horror-achtige verschijning aangemeten. In het echte leven was Annabelle een gewone simpele pop met een gelijkenis naar Raggedy Ann, een fictief persoon uit de kinderboeken van de Amerikaanse schrijver Johnny Gruelle (1880–1938). Annabelle was een geschenk van een mama aan haar dochter Donny, een jonge verpleegster.Niet lang nadat Donna de pop had gekregen merkte ze dat Annabelle zich schijnbaar eigenhandig in haar appartement bewoog. Donna en Angie, de kamergenote van Donna, merkten dat wanneer ze een dag weg werken waren geweest de pop in een andere positie op het bed of in de zetel lag. 

Beide jongedames begonnen Annabelle in een neutrale positie te leggen voor ze naar het werk vertrokken, maar bij terugkomst had Annabelle haar armen of haar benen in een andere positie verplaatst. Het schijnbaar eigenhandig verplaatsten van de armen en benen van de pop ging een tijdje door, maar Annabelle werd steeds actiever. Annabelle bevond zich dan in een andere kamer of soms zat ze geknield op de grond. 

Nog later begon Annabelle met potlood op perkament geschreven berichten achter te laten. Beide jongedames hadden zelf geen perkament in huis, dus de oorsprong van het perkament was al even mysterieus als de berichten zelf. De berichten waren: 'Help ons' of 'Help Lou'. De dames dachten dat iemand met hen grappen uithaalde en controleerden de woning op mogelijk inbraak of binnen gesluip. Het was een kale reis.

Toen de 2 jonge vrouwen op een nacht thuis kwamen en bloed vonden op de handen van de pop, besloten ze een medium te laten komen. Het medium slaagde er in om te communiceren met Annabelle en wist te vertellen dat de pop een klein meisje was dat eenzaam gestorven was. Hierna contacteerden de jongedames de paranormale deskundigen Ed en Lorraine Warren. 

Ed en Lorraine Warren geloofden dat het verhaal over het kleine, eenzame meisje een drogreden was om medelijden te krijgen met de pop en dat Annabelle in werkelijkheid bezeten was door een kwade geest, een demon. Ed en Lorraine Warren kregen gelijk toen de vriend van Angie in hun appartement door een onzichtbare geest fysiek aangevallen werd. Lou hield aan de aanval diepe sporen in de borststreek over.

Na deze aanval op Lou werd een priester gevraagd om een exorcisme te doen. Het exorcisme leek zijn doel niet te missen en Ed en Lorraine Warren namen Annabelle mee naar huis. Tijdens de terugrit zorgde Annabelle ervoor dat de wagen van zijn rijvlak raakte, waardoor Ed en Lorraine Warren bijna het leven lieten. Thuis dompelden Ed en Lorraine Warren Annabelle onder in wijwater en de vreemde activiteiten van de pop stopten. Voor een tijdje toch.

Annabelle begon in het huis van Ed en Lorraine Warren terug actief te worden waardoor ze de pop verhuisden naar hun eigen 'Occult Museum' in Monroe (Connecticut). Annabelle is sinds haar verhuizing naar het museum actief gebleven en wordt verantwoordelijk geacht voor verschillende overlijdens.

Bron: Grenswetenschappen
Terug naar boven Go down
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
WillowRegistratie : 05-01-13
Aantal berichten : 436

BerichtOnderwerp: Re: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   vr 11 okt - 8:44

Bedankt voor het delen, leuk zeg!
Terug naar boven Go down
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Re: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   vr 11 okt - 8:54

Doet me denken aan Chucky toen, ben toen best een tijd niet blij geweest met poppen na die film gezien te hebben.
Terug naar boven Go down
WillowRegistratie : 05-01-13
Aantal berichten : 436

BerichtOnderwerp: Re: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   vr 11 okt - 9:16

Echt he, ik heb me toen gewoon ziek gelachen om Chucky, maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die het niks vinden.
De film waar dit topic over gaat, wil ik wel zien.
Terug naar boven Go down
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 60
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   vr 11 okt - 9:40

Maar het kan dus ook echt gebeuren hé.....nu is er hier een verfilming van gemaakt
maar negatieve entiteiten in je huis dat kan.
Terug naar boven Go down
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Re: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   vr 11 okt - 9:47

dat kan heel zeker, doodeng
Terug naar boven Go down
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: The Conjuring - film over waargebeurd verhaal   

Terug naar boven Go down
 
The Conjuring - film over waargebeurd verhaal
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Paranormaal :: Entiteiten-
Ga naar: