Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 Oudste prehistorische stad van Europa ontdekt

Ga naar beneden 
AuteurBericht
SnowhawkRegistratie : 04-11-12
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 14-08-68
Woonplaats : Noord-Brabant
Aantal berichten : 306
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Oudste prehistorische stad van Europa ontdekt   ma 5 nov - 7:52

Maire schreef:Bulgaarse archeologen hebben de oudste prehistorische stad van Europa ontdekt. Het stadje, in de buurt van het moderne Provadia bij de Zwarte Zee, is volgens onderzoekers van het National Institute of Archeology ruim zesduizend jaar oud.
Het team onder leiding van archeoloog Vasil Nikolov vond huizen van twee verdiepingen, kuilen voor rituele doeleinden, stadspoorten en iets jongere verdedigingsmuren. "We hebben het hier niet over een Griekse of Romeinse stad uit de oudheid. Maar waar archeologen het over eens zijn, is dat het een nederzetting uit het vijfde millennium voor Christus is", aldus Nikolov tegen persbureau AFP.

Nieuwe ontdekking

Wat de plaats uit het Chalcolithicum, de kopertijd, zo bijzonder maakt, zijn onder andere de hele dikke verdedigingsmuren. "De megamuren rondom de nederzetting, die heel hoog zijn en van grote stenen gemaakt, zijn nog niet eerder ontdekt in andere opgravingen in Europa", schrijven de onderzoekers.

De archeologen schatten dat er ongeveer 350 mensen in het dorpje woonden. Maar waarom had zo'n kleine plek nood aan een dikke verdedigingsmuur? Nikolov denkt dat de zouthandel een voor de hand liggende verklaring is, aangezien het gebied een rijke bron van zout is. "Zout was in de oudheid een kostbaar goed. Mensen hadden het nodig en het werd gebruikt als betaalmiddel tot ongeveer 600 voor Christus", aldus de archeoloog.

Zoutwinning

Uit koolstofdatering blijkt dat de zoutwinning bij de nederzetting ongeveer in het jaar 5500 voor Christus begon, toen mensen pekel (een zoutoplossing) gingen gebruiken. De zoutwinning nam steeds meer toe, totdat er in de vijfde eeuw voor Christus ongeveer 4000 tot 5000 kilogram per jaar gewonnen werd. Dit moet enorme welvaart gebracht hebben voor de bewoners van het dorp.

Terug naar boven Ga naar beneden
http://snowhawkscall.nl
 
Oudste prehistorische stad van Europa ontdekt
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Sjamanisme, wicca, religies en andere culturen :: Cultuur, Geschiedenis & Religie-
Ga naar: