Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 Stichting

Ga naar beneden 
AuteurBericht
SnowhawkRegistratie : 04-11-12
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 14-08-68
Woonplaats : Noord-Brabant
Aantal berichten : 306
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Stichting   wo 9 jan - 2:57

Op dit moment heb ik het voornemen opgevat een stichting te gaan oprichten.

Een gevolg van iets wat de afgelopen weken bij mij is gebeurd (door het lezen van een drietal boeken) waardoor mijn eeeh missie op aarde een heel stuk helderder is geworden. De situatie rondom een vrouw die ik momenteel ondersteuning geef in de vorm van praktische bijstand, deed de rest.

Het is de bedoeling dat het een stichting wordt voor en door vrouwen. De basis, of het bedje waar alle activiteiten uiteindelijk in moeten gaan vallen is vrouwelijke spiritualiteit.

De vrouwelijke spiritualiteit ontwikkelen leidt tot het terugvinden van de oerkracht van de vrouw. Die oerkracht is, zelfs binnen onze ogenschijnlijk geëmancipeerde maatschappij nog steeds niet tot volle bloei. Vrouwen lopen nog steeds aan, als het gaat om carriere, tegen het glazen plafond en moeten zich vaak als een halve man gaan gedragen om succesvol mee te draaien. Wat ze dan vervolgens het predikaat 'Bitch' oplevert. Het is ongelooflijk belangrijk dat de vrouwelijke spiritualiteit zodanig toe gaat nemen dat de balans tussen mannelijke spiritualiteit (energie) en vrouwelijke spiritualiteit (energie) weer okay wordt. De uitingen in de maatschappij van een overmatig actieve mannelijke energie (spiritualiteit) is overal te zien: meer, groter, rijker, concurreren e.d. zijn uitingsvormen van de mannelijke energie. Samenwerken, samen delen zijn uitingen van de vrouwelijke energie. (En nee, daar ga ik geen discussie over aan )

De opzet die ik momenteel voor ogen heb:

De stichting organiseert bijeenkomsten, lezingen, workshops e.d. die allen tot doel hebben de vrouw in contact te brengen met haar oerkracht. Gestript van alle maatschappelijke verwachtingen. De bedoeling is dat vrouwen die ook gaan geven. Zij krijgen daar een redelijke vergoeding voor (salaris) zodat ook zij gestimuleerd worden in het ontwikkelen van hun eigen energie en zelfstandigheid. De baten (dus na aftrek van de kosten die gemaakt worden door de stichting) moeten dan weer ten goede gaan komen aan vrouwen.
Dat laatste zou op een aantal manieren kunnen. Er kan samengewerkt gaan worden met andere stichtingen door financiële ondersteuning te verstrekken, vrouwen kunnen een aanvraag doen voor ondersteuning t.b.v. een specifiek project. Er kan noodhulp worden georganiseerd voor vrouwen die in acute nood verkeren. Bijvoorbeeld in de vorm van een potluck: goederen inzamelen in het kader van samen delen. Tegemoetkoming in de kosten voor coaching enz.

Er zou dan ook een soort databank moeten gaan ontstaan waar vrouwen hun diensten kunnen aanbieden, met een betaalde afdeling (dus betaalde diensten) en een afdeling voor wat gratis wordt aangeboden.

Natuurlijk gaat e.e.a. niet zomaar van start. Een naam heb ik al bedacht, ben bezig met een eerste opzet voor de website.

Voordat de stichting überhaupt gelanceerd kan worden, moet er een bestuur worden geformeerd (van tenminste drie personen) statuten worden vastgelegd, een noteriele akte worden opgemaakt en een zakelijke rekening worden geopend. Ook moet de stichting worden ingeschreven in de KvK. Dat laatste is sinds dit jaar gratis. De andere twee dingen kosten wel geld, dus daar moet ik nog 'even' voor sparen.

Mijn streven is om de stichting tegen de zomer in de lucht te hebben. Het moet wel goed opgebouwd worden, vind ik dan toch.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://snowhawkscall.nl
Gast
GastBerichtOnderwerp: Re: Stichting   wo 9 jan - 3:02

Mooi initiatief, Snow.
Terug naar boven Ga naar beneden
SnowhawkRegistratie : 04-11-12
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 14-08-68
Woonplaats : Noord-Brabant
Aantal berichten : 306
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: Stichting   wo 9 jan - 6:06

Jaaa, nou het nog de lucht in krijgen.

Ik denk dat ik eens ga beginnen met crowdsourcing.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://snowhawkscall.nl
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: Stichting   wo 9 jan - 7:44


Ik vind het een geweldig idee, had ik op FB al aangegeven maar wat je wilt
gaan opzetten is werkelijk een top idee.


okay

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
WillowRegistratie : 05-01-13
Aantal berichten : 436

BerichtOnderwerp: Re: Stichting   wo 9 jan - 8:28

Ik had het ergens anders al gelezen, ik vind het super!
Terug naar boven Ga naar beneden
Zonnehoed

avatar

Registratie : 03-11-12
Aantal berichten : 188
Vrouw

BerichtOnderwerp: Re: Stichting   wo 9 jan - 21:30

Mooi initiatief Snow, hou je ons op de hoogte?
Terug naar boven Ga naar beneden
SnowhawkRegistratie : 04-11-12
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 14-08-68
Woonplaats : Noord-Brabant
Aantal berichten : 306
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: Stichting   wo 9 jan - 22:21

Ja.

Ik ga komende week een afspraak maken bij de belastingdienst. Ik wil vooraf al duidelijk hebben voor welke activiteiten er wel belasting moet worden betaald en welke niet.

Verder heb ik een site gevonden voor crowdfunding.

Een derde potentiel bestuurslid heb ik al, al vind ik een vierde erbij wel prettig. Drie moet je hebben voor je kunt starten, meer mag.

Via crowdfunding ga ik kijken of ik het opstartgeld (kosten noteriele akte en kosten zakelijke bankrekening) bij elkaar kan krijgen en wellicht al wat extra voor de stichting zelf ook.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://snowhawkscall.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Stichting   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Stichting
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Persoonlijke Ontwikkeling :: Algemeen-
Ga naar: