Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 bereken je N- karmapunt mbv astrologie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   za 24 nov - 23:22

bereken je N-karmapunt mbv de astrologiehttp://www.catharinaweb.nl/astrologie/karma-teken.htmmoet zeggen dat het voor mij verrassend goed kloptter aanvulling:

De maansknopen


Het begrip 'karma' komt uit het sanskriet, waar het zoveel als 'daad' of 'handeling' betekent. De mens kan slechts vrij zijn binnen zijn eigen mogelijkheden. Hoe rijper een mens, hoe groter de vrijheid. In zulke vrijheid levend luisteren we naar onze innerlijke stem.

De huizen*) en tekens die door de as van de Maansknopen in strijd met elkaar zijn, leveren de ervaringsgebieden waarop wij het conflict tussen het onbewuste, door gewoonte ingegeven gedrag (de Zuidelijke Maansknoop) en de bewuste keuze (de Noordelijke Maansknoop) hebben uit te vechten. De Zuidelijke Maansknoop of Drakestaart geeft weer wat wij, aan het begin van onze levensreis, al in ons rugzakje hadden. De Noordelijke Maansknoop of Drakekop wijst op aanwinsten en rijkdommen die we tijdens dit leven op kunnen doen. De Maansknopen zeggen dus iets over onze levenslessen.


*) Voor het bepalen van de huispositie is een persoonlijke geboortehoroscooptekening noodzakelijk. Die kun je hier gratis laten maken.


Drakekop


De Noordelijke Maansknoop of Drakekop (Caput Draconis) is het punt waarop de baan van de Maan het vlak van het zonnestelsel (de ecliptica) snijdt wanneer ze van zuid naar noord gaand de ecliptica passeert. Van dit onzichtbare punt merken we pas iets op specifieke tijdstippen van het jaar, wanneer zich eclipsen voordoen. De Drakestaart of Zuidelijke Maansknoop bevindt zich in de horoscoop op het exact tegenoverliggende punt.

Meer dan met wat ook hebben de beide knopen te maken met de invloed van karma - dat wil zeggen, een soort 'lotsbeschikking' om ons op een bepaalde manier te laten reageren en handelen. De Drakekop geeft aan wat de gunstigste richting voor persoonlijke en spirituele groei is.

De Drakekop doet er iets langer dan achttien jaar over om door alle twaalf tekens te gaan en verblijft zodoende ongeveer 1½ jaar in elk teken. In de persoonlijke horoscoop symboliseert deze tekenpositie de psychologische trekken die we zullen ontwikkelen in ons streven naar spirituele groei.
De huispositie(*) van de Drakekop geeft aan op welk levensgebied we onze tijd en energie investeren om te groeien en geluk en tevredenheid te bereiken. Vaak zullen we ons hiervan - onze levensrichting - bewust worden op 18½- of 37-jarige leeftijd.
Aspecten naar de Drakekop staan voor karaktertrekken die ons helpen of hinderen in ons streven naar het vinden en ontplooien van onze spirituele richting.


Drakestaart


De Zuidelijke Maansknoop of Drakestaart (Cauda Draconis) is het punt waarop de baan van de Maan het vlak van het zonnestelsel (de ecliptica) snijdt wanneer ze van noord naar zuid gaand de ecliptica passeert. Van dit onzichtbare punt merken we eveneens pas iets op specifieke tijdstippen van het jaar, wanneer zich eclipsen voordoen. (De Noordelijke Maansknoop of Drakekop bevindt zich in de horoscoop op het exact tegenoverliggende punt.)

De Drakestaart geeft aan waar we instinctief het gevoel hebben dat we de grootste levenservaring bezitten. Er bestaat een sterke neiging tot het nastreven van doelen die bij deze knoop horen - er moet hier als het ware een innerlijke honger gestild te worden - maar we ervaren geen diepgaande, langdurige bevrediging wanneer we deze doelen eenmaal bereikt hebben.

De Drakestaart doet er -net als de drakekop- iets meer dan achttien jaar over om door alle twaalf tekens te gaan en verblijft dus ook ongeveer 1½ jaar in elk teken. In onze persoonlijke horoscoop wijst hij op achterhaalde psychische drijfveren die ons geen bevrediging meer kunnen schenken.
De huispositie(*) van de Drakestaart geeft aan op welk specifiek levensgebied we een sterke drang tot het bevredigen van oude behoeften voelen of waar we ons aangetrokken voelen tot oude karmische patronen. Gaandeweg zullen we ontdekken dat onze concentratie op dit gebied misplaatst is, wat tot een verandering van levensrichting kan leiden, die normaal gesproken niet later dan in ons 37e levensjaar zal plaatsvinden.

Aspecten naar de Drakestaart vertellen welke karaktertrekken ons op oude karmische patronen gefixeerd houden. Ze kunnen tevens aangeven met wat voor soort groepen we ons (om karmische redenen) waarschijnlijk verbinden.Karmapunt


De noordelijke maansknoop, of drakekop, wordt ook wel ons 'karmapunt' genoemd. De plaats die de drakekop inneemt in onze geboortehoroscoop toont onze verwerkelingsmogelijkheden voor dit leven. Het laat zien op welke levensterreinen we zouden kunnen groeien. Het karmapunt legt om zo te zeggen ons karmisch kader vast, waarbinnen onze persoonlijkheid zich kan ontwikkelen. Het karmapunt is in zekere zin onze 'draad van Ariadne' - het spoor van onze ziel. Het wijst op levenslessen die ons dichter bij ons Zelf kunnen brengen. Met elk woord en elke daad die in overeenstemming zijn met de principes van ons karmapunt komen we dichter bij de vervulling van onze levenstaak en ervaren we een vollediger gevoel van innerlijk evenwicht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Zonnehoed

avatar

Registratie : 03-11-12
Aantal berichten : 188
Vrouw

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   zo 25 nov - 4:22

klopt bij mij ook verrassend goed, dank voor het delen!
Terug naar boven Ga naar beneden
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   zo 25 nov - 5:08

graag gedaan Very Happy
Terug naar boven Ga naar beneden
Cindy
Co-Admin
avatar

Registratie : 05-11-12
Leeftijd : 49
Geboortedatum : 06-08-69
Aantal berichten : 935
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   zo 25 nov - 5:12

Weer wat geleerd! Komt aardig griezelig in de buurt.

Dank je Yara.
Terug naar boven Ga naar beneden
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   zo 25 nov - 5:23

haha leuk
Terug naar boven Ga naar beneden
conrodray

avatar

Registratie : 08-11-12
Leeftijd : 57
Geboortedatum : 20-05-61
Woonplaats : schoonhoven
Aantal berichten : 314
Man Stier

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   zo 25 nov - 7:42

yara ik heb het bekeken op de site de uitkomst klopt heel aardig het mooie is dat ook je zwakke punten er bij staat waar je dan aan kan werken

gr conrodray
Terug naar boven Ga naar beneden
regenboog

avatar

Registratie : 11-11-12
Aantal berichten : 4
Vrouw

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   wo 28 nov - 8:24

Karmapunt in Waterman of in het 11e huis


Het symbool van het teken Waterman is de waterdrager, en deze symboliseert sociale en spirituele betrokkenheid bij de gemeenschap.

Uit vorige levens is een sterk dominerend 'ik' meegebracht, en in dit leven moet je de tegenovergestelde ervaringen gaan opdoen.

De levenstaak luidt: afzien van aanspraken op heerschappij en zichzelf niet als de navel van de wereld zien. Met dit karmapunt heb je een open geest met veel vingertoppengevoel, en kun je met veel mensen uit allerlei uiteenlopende groepen en uit diverse sociale lagen omgaan. En dat kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben: je voelt je betrokken bij de mensheid als geheel, of je wordt er juist door in een isolement geworpen.

Pfieuw, ik werk al jaren met groepen mensen van allerhande slag en vind dat meestal ook heel erg leuk, maar soms moet ik ook echt weer op mijn alleentje kracht opdoen ... Mijn werkpunt : controle loslaten??? Is dat die invloed van die dominerende ik?
Terug naar boven Ga naar beneden
willeke1957

avatar

Registratie : 06-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 30-06-57
Woonplaats : Den Bosch
Aantal berichten : 703
Vrouw Kreeft

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   wo 28 nov - 9:21

Karmapunt in Schorpioen of in het 8e huis


Met je karmapunt in Schorpioen ben je geneigd te strijden om het bezit van geld en kennis - en mogelijk zelfs van andere mensen. Met dit karmapunt maak je het jezelf niet gemakkelijk en kun je je al snel een martelaar -of martelares- voelen.

Je wilt anderen, maar niet jezelf veranderen. Wanneer je hierin te volhardend bent, is er een grote kans dat je carrière, je hele zelfbeeld, in je tweede levenshelft onderuit zal gaan.

Schorpioen is het teken van dood en wedergeboorte, en de spanning tussen deze twee uitersten lijkt je er uiteindelijk toe te 'dwingen' dat wat je lief hebt op te moeten geven zodat alleen je Zelf overblijft, uiteindelijk ons enige 'bezit'. Het doel van dit leven is de ontmoeting met het Zelf op het diepste niveau.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.vincentiusdenbosch.nl
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   wo 28 nov - 13:09


Met je karmapunt in Schorpioen ben je geneigd te strijden om het bezit van geld en kennis - en mogelijk zelfs van andere mensen. Met dit karmapunt maak je het jezelf niet gemakkelijk en kun je je al snel een martelaar -of martelares- voelen.

Je wilt anderen, maar niet jezelf veranderen. Wanneer je hierin te volhardend bent, is er een grote kans dat je carrière, je hele zelfbeeld, in je tweede levenshelft onderuit zal gaan.

Schorpioen is het teken van dood en wedergeboorte, en de spanning tussen deze twee uitersten lijkt je er uiteindelijk toe te 'dwingen' dat wat je lief hebt op te moeten geven zodat alleen je Zelf overblijft, uiteindelijk ons enige 'bezit'. Het doel van dit leven is de ontmoeting met het Zelf op het diepste niveau.Kan niet echt zeggen dat ik sta te juigen met deze uitkomst; voel me eerder een beetje...sneu?

huilen

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
willeke1957

avatar

Registratie : 06-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 30-06-57
Woonplaats : Den Bosch
Aantal berichten : 703
Vrouw Kreeft

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   wo 28 nov - 20:09

bij mij klopt er geen moer van..............
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.vincentiusdenbosch.nl
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   do 29 nov - 9:22Subtiel Willeke....recht zo die gaat.....


Wink


Laatst aangepast door Maire op do 29 nov - 10:23; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
willeke1957

avatar

Registratie : 06-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 30-06-57
Woonplaats : Den Bosch
Aantal berichten : 703
Vrouw Kreeft

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   do 29 nov - 9:32

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.vincentiusdenbosch.nl
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   do 29 nov - 10:23


okay

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   do 29 nov - 22:45

denk dat je gewone dierenriemteken ook meespeelt, als die compleet anders is zal je karmapunt ookwel iets verschuiven, maar je zal er toch echt wel wat in herkennen, je manier van antwoorden klopt in ieder geval met wat je als resultaat kreeg Willeke hahahaha :bom:
Terug naar boven Ga naar beneden
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   do 29 nov - 22:54


Gewoon lekker recht voor zn raap......top!

Very Happy

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
regenboog

avatar

Registratie : 11-11-12
Aantal berichten : 4
Vrouw

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   vr 30 nov - 1:18

Ik denk dat iemand met karmapunt in schorpioen vooral wil strijden, maakt niet uit uit waarom, maar schorpioen gaat de strijd aan, de machtsstrijd, vanuit de controle, de manipulatie. Zelfs je karmapunt wil je manipuleren .

Maar schorpioen gaat ook over transformatie, loyauteit en zorgt voor verandering, dus ga in overgave en alles komt goed
Terug naar boven Ga naar beneden
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   vr 30 nov - 2:52Dat klinkt anders....Regenboog

Daar kan ik me weer wel in terugvinden......


okay

Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
SnowhawkRegistratie : 04-11-12
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 14-08-68
Woonplaats : Noord-Brabant
Aantal berichten : 306
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   vr 30 nov - 3:32

Ik denk dat je hele geboortehoroscoop meespeelt.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://snowhawkscall.nl
willeke1957

avatar

Registratie : 06-11-12
Leeftijd : 61
Geboortedatum : 30-06-57
Woonplaats : Den Bosch
Aantal berichten : 703
Vrouw Kreeft

BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   vr 30 nov - 5:10

Het is 1 van de vele manieren om naar jezelf te kijken maar we hebben altijd nog de vrije keus!
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.vincentiusdenbosch.nl
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: bereken je N- karmapunt mbv astrologie   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
bereken je N- karmapunt mbv astrologie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Divinatie :: Astrologie-
Ga naar: