Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 We zijn slaven van de bankiers

Go down 
AuteurBericht
Maire
Admin
avatar

Registratie : 03-11-12
Leeftijd : 60
Geboortedatum : 03-09-57
Woonplaats : Prov. Utrecht
Aantal berichten : 2279
Vrouw Maagd

BerichtOnderwerp: We zijn slaven van de bankiers   di 6 nov - 0:15
Waarom accepteert iedereen gewoon dat de rijkdommen van ons land systematisch worden overgeheveld van de bevolking naar de ultra rijken?
Waarom doet ons land niet gewoon waar het recht op heeft, het drukken en uitgeven van haar eigen schuldenvrije geld?

Waarom zijn er in landen als Griekenland, Spanje, Italië en Portugal omstandigheden die lijken op een depressie? Het is omdat ze teveel schulden hebben. Waarom hebben ze teveel schulden? Het is omdat ze erin toegestemd hebben slaven van de bankiers te worden.

Geld lenen van de banken kan een land op de korte termijn misschien een iets hogere levensstandaard geven, maar het resulteert altijd in een veel lagere levensstandaard later. Waarom is dat? Het is omdat je altijd meer geld moet terugbetalen dan je hebt geleend.

En als je op een punt komt waarop je meer schuldig bent dan je Nationaal Bruto Product (NBP) dan verzuip je als land letterlijk in je schuld. Geweldige hoeveelheden geld die een land eigenlijk nodig heeft om alle basisvoorzieningen op gang te houden en om de economie te stimuleren worden nu gebruikt voor het betalen van de rente en aflossing op de enorme schulden.

Vandaag de dag hebben de inwoners van Griekenland, Spanje, Portugal en Italië een levensstandaard die vele malen lager is dan ze zouden moeten hebben omdat de bankiers hen gevangen hebben in een eeuwigdurende schuldenspiraal. Helaas hebben de meeste inwoners van die landen nog steeds geen idee wat nu eigenlijk de oorzaak is van hun problemen.

De simpele waarheid is dat er niet één land ter wereld is wat geld hoeft te lenen van wie dan ook. Theoretisch is er geen enkele reden waarom een overheid geen schuldenvrij geld kan drukken en dit in omloop brengen. Maar dat is niet hoe de wereld in elkaar steekt. In plaats daarvan leent onze regering geld wat niet bestaat, wat met de druk op een knop virtueel wordt “gemaakt” uit gebakken lucht door de Centrale Banken.

Waarom doet een regering dat in hemelsnaam? Waarom creëert het niet gewoon haar eigen geld? Als de regering van Griekenland gewoon haar eigen schuldenvrije geld had uitgegeven al deze jaren, dan had het een nationale schuld van nul gehad en zouden ze vandaag de dag niet in een depressie zitten. Dus, waarom komt dan helemaal niemand in opstand tegen dit systeem?

In plaats daarvan is iedereen aan het proberen een oplossing te vinden waardoor Griekenland verder kan modderen in haar depressie om haar onhoudbare schulden te betalen. Het is een (Griekse) tragedie wat daar in dat land gebeurt. De stad Boston in Amerika heeft op dit moment een grotere economie dan de hele natie van Griekenland.

Dit is wat er gebeurt als je je ziel en zaligheid verkoopt aan de bankiers. Jezelf gevangen laat zetten waardoor je land voor altijd geketend zit aan schuld. De systemen van de Centrale Banken zijn ontworpen om oneindige schuldspiralen te creëren, automatisch de rijkdommen van de bevolking over te hevelen naar de ultra rijken van deze wereld. Kijk naar wat er in Amerika is gebeurd. De nationale schuld van de Verenigde Staten is nu 5000 keer hoger dan toen de Federale Reserve voor het eerst werd opgericht.

Landen zoals Griekenland, Spanje, Italië, Portugal en de rest van de landen kwamen echt niet per ongeluk in deze schuldensituatie terecht. Dit is doelbewust gecreëerd. En we kunnen zien wat er gebeurt als het systeem in elkaar begint te storten aan wat er op dit moment gebeurt in Griekenland en Spanje. De volgende elf verschijnselen kunnen optreden als je het toelaat dat je land een slaaf wordt van de bankiers.

1. Op een zeker moment zullen landen die ondergaan in schuld keiharde bezuinigingen moeten doorvoeren om niet failliet te gaan.

Dit zorgt voor een geweldige achteruitgang in de economie terwijl de werkeloosheid huizenhoog oploopt. Dit zien we nu gebeuren in Griekenland, Spanje en nog een aantal landen. Gedurende de laatse vier jaar is de Griekse economie met bijna 25 % gekrompen. Deze week is aangekondigd dat het werkeloosheidspercentage in Griekenland is opgelopen tot boven de 23%. Een jaar geleden was dit nog 16,8%. In Spanje is de werkeloosheid nog groter. Daar is het nu al 24,6 % en men verwacht dat dit gaat stijgen tot minimaal 30%. Dit zou nooit gebeurd zijn als die landen niet zoveel schuld hadden gehad.

2. Economische vooruitgang kan in feite achteruitgang betekenen in een op schulden gebaseerd systeem.

In Griekenland zijn er al veel mensen die hun auto hebben weggedaan en weer op de fiets zijn gestapt. Volgens cijfers van de Griekse overheid is het aantal auto’s op de weg de laatste twee jaar met 40% per jaar terug gelopen.

3. Het is onvermijdelijk dan je bankensysteem op een bepaald punt “smelt”.

Iedere schuldenbubbel zal uiteindelijk klappen en dat is wat de Europese politici nu wanhopig proberen te voorkomen. Maar, ondanks al hun inspanning halen mensen in Zuid Europa in een razend tempo het geld wat ze nog hebben van de bank.

4. In alle landen die in een op schulden gebaseerd systeem vast zitten zal uiteindelijk de belasting tot belachelijke hoogte stijgen.

Toen inkomstenbelasting in Amerika in 1913 werd geïntroduceerd, betaalde het merendeel van de Amerikanen 1% belasting. Tegenwoordig zit ieder land in een positie waarbij de overheid continue aan het loeren is op welke manier ze nog extra geld bij de burgers kunnen roven. De enige beperking die ze daar nog enigszins hebben is: “Hoeveel accepteert de bevolking nog net (niet)”. Het liefst opereren ze dan ook nog op een manier dat bijna niemand het merkt. Kijk bijvoorbeeld naar Frankrijk. De nieuwe socialistische president Francois Hollande zegt dat zijn partij plannen heeft om het hoogste belastingtarief te verhogen naar 75%. Maar, ondanks het feit dat onze politici ons zoveel en zo geniepig mogelijk extra belasten, slagen ze er nog steeds in om de schuldenberg te laten groeien.

5. Langzaam maar zeker wordt je valuta waardeloos.

Wat mensen niet in de gaten hebben is dat inflatie in werkelijkheid belasting is. Iedere Euro die jij bij de bank hebt verliest continue waarde. Dat is omdat in een op schulden gebaseerd systeem zoals wij dat hebben, de totale hoeveelheid geld en de totale hoeveelheid schuld voor eeuwig moet blijven groeien. Sinds de invoering van de Centrale Banken is de waarde van je valuta met ongeveer 95% gedaald. En dat is ook echt niet per ongeluk gebeurd. Iedere belangrijke geldeenheid ter wereld is langzaam maar zeker in waarde teruggelopen.

6. Als de situatie erg genoeg wordt dan komen er onlusten en oproer in de straten.

Enkele weken geleden gingen meer dan een miljoen werknemers in Spanje de straat op in 80 verschillende steden. Een voorbeeld daarvan kun je hier zien. Hierover is overigens amper bericht door de mainstream media!

7. Als een op schulden gebaseerde economie in elkaar stort, dan wordt geld schaars en ontstaan er tekorten.

Kijk naar wat er gebeurt in Griekenland. Een is daar een groot tekort aan medicijnen. Apothekers hangen uren aan de telefoon om te proberen levensreddende medicijnen voor hun klanten te bemachtigen. De 12.000 apotheken in Griekenland zijn het symbool van een zwaar beschadigd systeem wat niet meer te herstellen is.

8. Je bevolking zal uiteindelijk zo wanhopig worden dat ze groepjes zullen vormen om voedsel te plunderen waar ze maar kunnen.

Als mensen geen werk hebben en ze kunnen hun gezinnen niet meer voeden, dan zie je dat mensen dingen doen die ze normaal gesproken nooit zouden doen. Kijk hier maar wat er op dit moment gebeurt in Spanje.

9. Als een land diep genoeg wegzakt dan zullen ook essentiële diensten niet meer beschikbaar zijn.

De overheid in Griekenland is erg bezorgd dat er haperingen zullen ontstaan in de levering van natuurlijk gas en elektriciteit. Leveranciers zitten al een tijd met onbetaalde rekeningen en op een dag, niet ver van nu, zullen miljoenen Grieken wakker worden en merken dat ze zijn afgesneden van gas en elektriciteit.

10. In een economische depressie zullen veel mensen alle hoop verliezen.

In sommige Zuid Europese landen begint de situatie nu zo wanhopig te worden dat ouders hun baby’s in de steek laten. Volgens de Europese organisatie SOS Villages zijn er alleen al in het afgelopen jaar in Griekenland 1200 kinderen in de steek gelaten en 750 in Italië. Zie ook hier.

11. Net zoals we dat zagen gedurende de grote depressie in de jaren dertig is er een enorme toename in het aantal zelfmoorden.

Ook hier loopt Griekenland op dit moment voorop. Navolgend een klein stukje uit de berichtgeving van een typische week: Maandag heeft een 38-jarige leraar zichzelf opgehangen aan een lantaarnpaal in Athene en op dezelfde dag sprong een 35-jarige priester van zijn balkon in het noorden van Griekenland. Op woensdag schoot een 23-jarige student zichzelf door het hoofd. En dat in een land wat historisch gezien één van de laagste zelfmoorpercentages ter wereld had. En het is niet alleen Griekenland waar dit plaatsvindt.

Dit is de situatie waarin we ons bevinden. En dat allemaal omdat wij als land zo dom zijn geweest om toe te laten dat we slaven van de bankiers zijn geworden.


Bron: Niburu - The Economic Collapse Blog

_________________
سيكون هناك دائما يوم جديد.....


Terug naar boven Go down
http://www.ayumi-coaching-counseling.nl/
jack1Registratie : 28-06-13
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 09-08-67
Aantal berichten : 48
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   ma 1 jul - 5:49

zal het nog ooit veranderen? We weten niet eens precies voor wie we werken, voor wie we de slaven zijn. Plus nog het feit dat als hier de echte waarheid aan het licht zou komen dat de machthebbers wel zullen zorgen dat dit nooit op het internet gezet kan worden.

PRISM is echt niet alleen voor de vermeende "terroristen" op te sporen, maar juist voor critici van het kapitalistisch systeem de mond te snoeren, zoals wij smile
Terug naar boven Go down
conrodray

avatar

Registratie : 08-11-12
Leeftijd : 57
Geboortedatum : 20-05-61
Woonplaats : schoonhoven
Aantal berichten : 314
Man Stier

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   ma 1 jul - 6:46

op zich is het lenen van geld niet verkeerd
er zijn maar weinig mensen die 200.000 euro op de bank hebben om hun huis te kopen.
het grote probleem is dat de mensen niet snel tevreden zijn met wat ze hebben en boven hun stand zijn gaan leven.
de banken en de pensioenfondsen zijn risico vol gaan beleggen en hun zakken gaan vullen nu het fout gelopen is wat iedere niet gestudeerde burger van te voren al wist dat het niet goed zou gaan.
ook onze regering heeft een aantal malen in de kassa zitten roeren toen de bomen tot in de hemel groeide niet erg maar nu er een tekort bij de fondsen is zou het netjes van rutte zijn om deze tekorten uit de staatskas aan te vullen en ons niet te laten werken tot we sterven.
kapitalistisch systeem hoeft niet verkeerd te zijn maar ze moeten niet door slaan en over de rug van anderen hun rijkdom vergaren.
in de communistische tijd ben ik veel in het oostblok geweest ook daar ging het niet eerlijk aan toe de partij bonzen waren rijk geworden over de rug van het volk.
Terug naar boven Go down
Yara
Co-Admin
avatar

Registratie : 21-11-12
Leeftijd : 41
Geboortedatum : 17-04-77
Woonplaats : NH
Aantal berichten : 920
Vrouw Ram

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   ma 1 jul - 9:02

Vandaag was weer een mooi voorbeeld, Kroatie werd lid van de EU, terwijl dat land al jaren in recessie leeft met een werkeloosheid van boven de 20 %, word afwachten voordat er weer zgn miljarden daarheen moeten en maar bezuinigen op de gewone mens, waar blijft al dat geld?
Terug naar boven Go down
conrodray

avatar

Registratie : 08-11-12
Leeftijd : 57
Geboortedatum : 20-05-61
Woonplaats : schoonhoven
Aantal berichten : 314
Man Stier

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   ma 1 jul - 9:27

de grootste fout die mensen en landen maken is meer geld uitgeven dan er binnenkomt .
denk dat we eerst zelf de boel weer op orde moeten hebben en eerst aan ons eigen volk moeten denken voordat we weer sinterklaas gaan spelen
Terug naar boven Go down
Cindy
Co-Admin
avatar

Registratie : 05-11-12
Leeftijd : 48
Geboortedatum : 06-08-69
Aantal berichten : 935
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   ma 1 jul - 21:50

Ik kan het alleen maar met je eens zijn conrodray, meer uitgeven dan er binnenkomt is zo onverstandig.
De luchtbel is geknapt, en wie mogen daar voor bloeden?
De gewone man/vrouw, die hard werkt om de rekeningen te betalen.

Zelf let ik er al een paar maand op , waar een product geproduceerd is. Vanuit de gedachte dat ik liever de EU steun met mijn aankoop dan China of Taiwan.
Niet omdat ik de mensen daar geen welvaart gun, maar als hier alles omvalt, wie helpt ons dan?
Terug naar boven Go down
jack1Registratie : 28-06-13
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 09-08-67
Aantal berichten : 48
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   di 2 jul - 4:56

meer uitgeven dan er binnenkomt word ons verplicht door diegene die de leningen uitgeven: de rente is namelijk de winst voor de banken en die geven ze niet zo maar uit handen. Dus zorgen ze ervoor dat er steeds weer geleend dient te worden. Zou je de staatsschuld proberen af te lossen om zo de rente uitgaven te beperken kom je bedrogen uit: men verhoogt gewoon de rente waardoor je nog evenveel aan rente uitgeeft. Je zit nu eenmaal in die spiraal waarin de banken ons gevangen houden. Maar staatsschuld hoeft toch helemaal geen probleem te zijn: kijk eens naar de VS, het land met de grootste staatsschuld ter wereld maar geven biljarden dollars uit aan defensie ruimtevaart en weet ik nog wat allemaal....

Zonder staatsschuld? Kijk eens wat ze met Gadaffi gedaan hebben: Libie had geen staatsschuld, trok even zijn mond open en ligt nu onder de grond. En reken maar dat Libie nu mag gaan lenen hoor....

Oplossing: sjoemelen met de staatsboekhouding, euro's wegsluizen totdat je genoeg buffers hebt om de staatsschuld in 1 klap af te lossen.....En als ieder land dit in het geniep doet dan zijn we zo van de machthebbers af.....En anders erkennen we het huidige geld niet meer.....
Terug naar boven Go down
conrodray

avatar

Registratie : 08-11-12
Leeftijd : 57
Geboortedatum : 20-05-61
Woonplaats : schoonhoven
Aantal berichten : 314
Man Stier

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   di 2 jul - 5:19

jack zal hier kort over zijn niemand is verplicht om een lening te nemen in welke vorm dan ook.
merk ook dat het de kant op gaat van een politieke discussie en dit is geen politiek forum.
Terug naar boven Go down
Cindy
Co-Admin
avatar

Registratie : 05-11-12
Leeftijd : 48
Geboortedatum : 06-08-69
Aantal berichten : 935
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   di 2 jul - 7:11

Ik weet niet of het drukken van eigen geld alles op zou lossen.

Wat al wel een stukje zou schelen is wanneer iedereen zich aan de regels houdt.
Een land is nu eenmaal afhankelijk van belastinginkomsten, en wanneer frauderen volkssport nummer 1 is, en de fraudeurs wel verwachten dat gezondheidszorg etc. betaalbaar is, tja, dan helpt zelf drukken als overheid volgens mij ook niet.

sorry conrodray, genoeg politiek voor vandaag.

Deze teksten, vaak te vinden op oa niburu vindt ik vrij moeilijk.
Om ze volledig te snappen gaat er voor mij teveel zoekwerk inzitten, ik wil dan ook zeker weten dat het allemaal klopt.
Dus dan kies ik er maar voor om mijn hoofd in het zand te steken, netjes mijn hypotheek af te betalen, en tevreden te zijn met wat ik heb.
Ik wil geen slaaf van een bankier worden.
Terug naar boven Go down
conrodray

avatar

Registratie : 08-11-12
Leeftijd : 57
Geboortedatum : 20-05-61
Woonplaats : schoonhoven
Aantal berichten : 314
Man Stier

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   di 2 jul - 10:19

kreeg het gevoel dat de discussie uit de hand ging lopen iedereen mag zijn mening hebben welke politieke kleur dan ook zolang iemand in zijn hart een goed en eerlijk mens is.
politiek kan mensen uit elkaar drijven en dat zou ik niet leuk vinden hier op de site we zijn hier allemaal voor het zelfde.
geld bij drukken dat loopt niet goed af Hitler heeft dat ook gedaan daardoor werd het geld steeds minder waard en koste bv een brood 3 miljoen mark
Terug naar boven Go down
Cindy
Co-Admin
avatar

Registratie : 05-11-12
Leeftijd : 48
Geboortedatum : 06-08-69
Aantal berichten : 935
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   di 2 jul - 19:08

hihi, was duidelijk te voelen dat je het gevoel kreeg dat het uit de hand ging lopen, conrodray.
Vooral op het politieke vlak kunnen de emoties nogal hoog oplopen.
Maar een discussie is toch het uitwisselen van meningen, zonder de intentie te hebben de ander te moeten overtuigen?

Voor mezelf sprekend, af en toe heb ik moeite met mijn woordenkeus, dan komt het op papier nogal hard over, dus vandaar dat ik me niet vaak waag aan een reactie op artikelen als dit.
Maar in mijn hart ben ik een goed en eerlijk mens.

En niet alleen politiek kan mensen uit elkaar drijven, alleen al een meningsverschil in opvattingen over welk onderwerp dan ook kan dermate escaleren dat de een of de ander boos vertrekt.
Een mening hebben is prima, zolang er niet op de man/vrouw persoonlijk wordt ingehakt.

btw. aan dat brood uit de oorlogstijd zat ik dus gisteren ook te denken toen ik mijn reactie tikte.
Terug naar boven Go down
conrodray

avatar

Registratie : 08-11-12
Leeftijd : 57
Geboortedatum : 20-05-61
Woonplaats : schoonhoven
Aantal berichten : 314
Man Stier

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   wo 3 jul - 7:14

het zou niet normaal zijn als we allemaal het zelfde dachten.
een discussie is niet verkeerd je probeert een ander te overtuigen van jou gelijk soms komt iemand met iets waar je nooit aan gedacht hebt dan heeft de discussie zin gehad.

haha woordenkeus nou ik heb het zelfde probleem kom uit een boeren familie en blijf in mn hart een boer het is wat je zegt het is belangrijker een goed en eerlijk mens te zijn.
Terug naar boven Go down
Cindy
Co-Admin
avatar

Registratie : 05-11-12
Leeftijd : 48
Geboortedatum : 06-08-69
Aantal berichten : 935
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   wo 3 jul - 9:43

okay
Terug naar boven Go down
jack1Registratie : 28-06-13
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 09-08-67
Aantal berichten : 48
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   do 21 nov - 7:17

Terug naar boven Go down
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: We zijn slaven van de bankiers   

Terug naar boven Go down
 
We zijn slaven van de bankiers
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Genootschappen :: Illuminati-
Ga naar: