Spiritueel Wakker

Spiritueel en paranormaal forum
 
IndexInloggenRegistreren
DIT FORUM IS GESLOTEN!! * * (gezien het feit dat er geen mogelijkheid is om het forum op slot te zetten maar alleen definitief te verwijderen, heeft het alleen nog een functie als data bank * *

Deel | 
 

 Supereiwit Draco: weg met HIV, Ebola, enz?!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
SnowhawkRegistratie : 04-11-12
Leeftijd : 50
Geboortedatum : 14-08-68
Woonplaats : Noord-Brabant
Aantal berichten : 306
Vrouw Leeuw

BerichtOnderwerp: Supereiwit Draco: weg met HIV, Ebola, enz?!   ma 5 nov - 23:10

Op dit moment wordt er een supereiwit uitgetest. Dit supereiwit, Draco genaamd, is in 7 verschillende varianten ontwikkeld.

Dit eiwit is tot nog toe erg succesvol gebleken in het bestrijden van diverse virussen bij bijvoorbeeld muizen.

Tot nog toe probeerden onderzoekers eiwitten te ontwikkelen die het virus zelf aanvielen of het eiwit in een virus dat ervoor zorgde dat het virus zich kon kopieren. Dat leverde vaak tijdelijk resultaat op: het virus muteerde dan weer zodanig dat het eiwit niet meer werkte. Een wetenschapper besloot het over een andere boeg te gooien.

Wat doet een virus eigenlijk? Een virus dringt een cel binnen en kopieert als het ware zijn genen in deze cel. Zo vermeerdert het zich totdat de cel openbarst en het virus, nu groter in aantal, weer andere cellen binnen gaat dringen.

Supereiwit Draco doet twee dingen: de helft van het eiwit is in staat geïnfecteerde cellen op te sporen. De andere helft is in staat de geïnfecteerde cel de opdracht te geven zelfmoord te plegen. Iedere cel heeft zo'n zelfdodingsmechanisme om verspreiding van ziekte te voorkomen, maar er zijn talloze virussen die dit mechanisme uitschakelen dan wel weten te omzeilen.

Als een cel dus zichzelf vernietigt voor het virus zich heeft kunnen vermeerderen, wordt de ziekte dus verhinderd te verspreiden door het lichaam en is de kans op genezing dus bijzonder groot.

De kans dat virussen resistent worden tegen dit supereiwit is bijzonder klein. Immers, het virus wordt niet rechtstreeks aangevallen. De resultaten van de onderzoeken zijn veelbelovend. Toch zal het nog een jaar of 10 duren voor er een toepasbare versie voor mensen zal komen.

Naar een artikel in Wetenschap in beeld.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://snowhawkscall.nl
 
Supereiwit Draco: weg met HIV, Ebola, enz?!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Spiritueel Wakker :: Gezondheid :: Pharmaceutische Industrie-
Ga naar: